Warning: Creating default object from empty value in /customers/7/f/2/excluvino.com/httpd.www/wp-content/themes/Avada/includes/avadaredux/avadaredux-framework/AvadaReduxCore/inc/class.avadaredux_filesystem.php on line 29 Uvairenda 1750 – 1750 Tannat – Excluvino Warning: A non-numeric value encountered in /customers/7/f/2/excluvino.com/httpd.www/wp-content/themes/Avada/includes/dynamic_css.php on line 6753

Uvairenda 1750 – 1750 Tannat

//Uvairenda 1750 – 1750 Tannat

Uvairenda 1750 – 1750 Tannat

17.95

Deze wijn is een prachtig voorbeeld van de aanpassing van Tannat aan een koel klimaat. De typisch tannines zijn ook van de partij, maar zijn dankzij het terroir subtieler dan bij andere Tannats. Dit resulteert in een wijn met een unieke finesse, een prachtige aciditeit en een goed geïntegreerd alcoholpercentage.

De wijngaard bevindt zich op grote hoogte in de Boliviaanse bergen, in de idyllische vallei van Samaipata. Deze regio staat bekend als de koelste van Bolivië, en bevindt zich op een hoogte tussen 1.650m en 2.150m. De morgendauw doorkruist de bergen en beschermt de druiven tegen de intensievere straling van de zon. Na het optrekken van de mist verwarmt de zon langzaam de vallei en brengt de druiven tot een volledige rijping. ’s Nachts daalt de temperatuur, waardoor de aroma’s in de druiven goed worden behouden. Dit laat toe om een verrukkelijke en delicate wijn te maken.

KENMERKEN

Druifsoorten: 100% Tannat
Regio: Samaipata Vallei
Jaar: 2016
Food Pairing: Gegrild vlees, wild, gesmoorde groenten

Alcohol: 14%
Sluiting: Kurk
Inhoud: 0,75 L
Production: 6086 flessen
Website: www.uvairenda.com

pdf

SKU: RW2001 Category:

Product Description

Uvairenda

De 1750-wijnen worden geproduceerd door Uvairenda, een boutique wijngaard, die haar oorsprong vindt in een jarenlange vriendschap en een voorliefde voor wijn. De druiven werden geplant tussen 1750m en 2100m hoogte. Dit wijnhuis ijvert voor kwalitatief hoogstaande wijnen, maar staat tegelijkertijd voor een ecologische aanpak van de wijngaard. Het respect voor het terroir en haar gemeenschap staan eveneens centraal.

Homepagewww.casaroca.cl

Additional Information

kleur

druifsoort

vallei

categorie

wijn

land van afkomst