Warning: Creating default object from empty value in /customers/7/f/2/excluvino.com/httpd.www/wp-content/themes/Avada/includes/avadaredux/avadaredux-framework/AvadaReduxCore/inc/class.avadaredux_filesystem.php on line 29 GillmoreCarignan 2009 – Excluvino Warning: A non-numeric value encountered in /customers/7/f/2/excluvino.com/httpd.www/wp-content/themes/Avada/includes/dynamic_css.php on line 6753

Gillmore
Carignan 2009

//Gillmore
Carignan 2009

Gillmore
Carignan 2009

21.50

De aanblik van deze Carignan met haar zeer diepe kersenrode kleur, verleidt elke wijnliefhebber om de jeudige neus met haar krachtig rood fruit, aardetonen, laurierbladeren en munttoetsen te ontdekken. In de mond doet deze wijn Mediterraans aan. De invloeden van rode bessen en pruimen schenken deze heerlijke Carignan een stevige, tannineuze smaak met een eigen persoonlijkheid.

De Loncomilla Valley is een onderdeel van de Maule Valley, het grootste en een van de oudste wijnbouwgebieden van Chili. De wijnstokken van deze wijngaard werden reeds in 1940 aangeplant, ze worden niet geïrrigeerd en ze worden manueel geoogst. Daarbovenop speelt het microklimaat, met veel wind en een koele nachttemperatuur, een belangrijke rol voor deze uitzonderlijke wijnen.

KENMERKEN

Druifsoorten: 100% Carignan
Regio: Loncomilla Valley
Jaar: 2009
Food Pairing: Lam curry, konijn, everzwijn

Alcohol: 14,8%
Sluiting: Kurk
Inhoud: 0,75 L
Production: 3600 flessen

pdf

SKU: RW0302 Category:

Product Description

Gillmore

We hebben dit verhaal allemaal wel eens gehoord: de vader start een succesrijke onderneming, en geeft zijn project na jarenlange noeste arbeid door aan de volgende generatie, die erin slaagt het project nog buitengewoner te maken. Dit is precies wat er bij dit wijnhuis is gebeurd.

Door deze lange en rijke geschiedenis groeien de druiven hier aan decennia oude wijnstokken, die volgens het principe van ‚dry farming‘ worden ontwikkeld. Dit betekent dat de wijnstokken enkel op een natuurlijke wijze water verkrijgen – ze voeden zich enkel met regen en worden dus niet besproeid. Een voordeel van deze methode is dat ze zeer milieuvriendelijk is, bovenop een betere en intensievere smaak.

Homepage van het wijngoedwww.gillmore.cl 

gillmore

Additional Information

kleur

druifsoort

vallei

categorie

wijn

land van afkomst