Warning: Creating default object from empty value in /customers/7/f/2/excluvino.com/httpd.www/wp-content/themes/Avada/includes/avadaredux/avadaredux-framework/AvadaReduxCore/inc/class.avadaredux_filesystem.php on line 29 FolatreGran Brut 2013 – Excluvino Warning: A non-numeric value encountered in /customers/7/f/2/excluvino.com/httpd.www/wp-content/themes/Avada/includes/dynamic_css.php on line 6753

Folatre
Gran Brut 2013

//Folatre
Gran Brut 2013

Folatre
Gran Brut 2013

14.95

Deze prachtige méthode champenoise biedt een goudgele kleur en fijne bubbels die in een oneindige rij in het glas naar boven komen. In de neus verspreidt deze schuimijn zeer verfrissende aroma’s van witte perziken, geroosterd brood en minerale noten. De mond is fris maar zacht, met een mooi volume en een opvallende romige toets. Er heerst een natuurlijke aciditeit, een toenemende complexiteit met geroosterde tonen naar het einde.

Deze wijn wordt gemaakt in de San Alfonso wijngaard in Curico. Deze vallei bevindt zich 200km zuidelijk van Santiago. Sinds de jaren 1970 treft men in deze regio wijnbouw aan, die in de loop der jaren een mooie evolutie op het gebied van kwaliteit en kennis heeft doorgemaakt. De ligging van de wijngaard, vlakbij de Andes, samen met de Humboldt stroom, scheppen een micro terroir. Deze elementen bezorgen de wijn een mooie mineraliteit en frisheid.

KENMERKEN

Druifsoorten: 100% Chardonnay
Regio: Valle de Curico
Jaar: 2013
Food Pairing: Aperitief, fijne vis of wit vlees, dessert

Alcohol: 13%
Sluiting: Kurk
Inhoud: 0,75 L
Production: 6000 flessen

pdf

SKU: RW0604 Category:

Product Description

Folatre

Viña Folâtre is een prachtig voorbeeld van een oud familiebedrijf. Het was de grootvader van de huidige eigenares, Lorena Folâtre, die vorige eeuw zijn thuisland Frankrijk inruilde voor Chili. Hij vestigde zich in de Maule regio, meer bepaald in Pichaman, van waaruit het familiebedrijf nog steeds wordt gerund. Door beroep te doen op ervaren Champagnemakers, is dit wijnhuis in staat om prachtige schuimwijnen te maken volgens de traditionele methodes. Een waardevol alternatief voor de reeds gekende schuimwijnen.
Homepage van het wijngoedwww.vinosfolatre.cl

folatre1

folatre2

Additional Information

kleur

druifsoort

vallei

categorie

schuimwijn

land van afkomst