Warning: Creating default object from empty value in /customers/7/f/2/excluvino.com/httpd.www/wp-content/themes/Avada/includes/avadaredux/avadaredux-framework/AvadaReduxCore/inc/class.avadaredux_filesystem.php on line 29 FolatreBrut 2014 – Excluvino Warning: A non-numeric value encountered in /customers/7/f/2/excluvino.com/httpd.www/wp-content/themes/Avada/includes/dynamic_css.php on line 6753

Folatre
Brut 2014

//Folatre
Brut 2014

Folatre
Brut 2014

11.95

Deze schuimwijn biedt een bleekgele kleur met en lichtgroene schijn. Nadat de fles geopend is, verschijnen zeer fijne luchtbelletjes in een delicate en oneindige colonne. Deze wijn ontvouwt een zeer frisse neus met noten van citrusvruchten, groene appels en witte perziken. De mond is zacht en zeer elegant, met zeer minerale noten en natuurlijke, goed geïntegreerde zuren.

 

De Curico vallei bevindt zich 200km zuidelijk van Santiago. Sinds de jaren 1970 treft men in deze regio wijnbouw aan, die in de loop der jaren een mooie evolutie op het gebied van kwaliteit en kennis heeft doorgemaakt. De ligging van de wijngaard, vlakbij de Andes, samen met de Humboldt stroom, scheppen een micro terroir. Deze elementen bezorgen de wijn een mooie mineraliteit en frisheid.

KENMERKEN

Druifsoorten: 95% Chardonnay, 5% Sauvignon Blanc
Regio: Valle de Curico
Jaar: 2014
Food Pairing: Aperitief, wit vlees in een saus

Alcohol: 12,5%
Sluiting: Kurk
Inhoud: 0,75 L
Production: 10380 flessen

pdf

SKU: RW0604 Category:

Product Description

Folatre

Viña Folâtre is een prachtig voorbeeld van een oud familiebedrijf. Het was de grootvader van de huidige eigenares, Lorena Folâtre, die vorige eeuw zijn thuisland Frankrijk inruilde voor Chili. Hij vestigde zich in de Maule regio, meer bepaald in Pichaman, van waaruit het familiebedrijf nog steeds wordt gerund. Door beroep te doen op ervaren Champagnemakers, is dit wijnhuis in staat om prachtige schuimwijnen te maken volgens de traditionele methodes. Een waardevol alternatief voor de reeds gekende schuimwijnen.
Homepage van het wijngoedwww.vinosfolatre.cl

folatre1

folatre2

Additional Information

kleur

druifsoort

,

vallei

categorie

schuimwijn

land van afkomst